deuter haalt al 125 jaar inspiratie uit de bergen

15-03-2023

In 2023 bestaat deuter 125 jaar! Bij het oprichten van zijn bedrijf in postzakken en beurstenten in 1898, had Hans Deuter niet kunnen denken dat het op een dag een van de meest invloedrijke en baanbrekende merken voor rugzakken en slaapzakken ter wereld zou zijn. De drijvende kracht achter dit alles is een passie voor de bergen en de inspiratie die hieruit voorkomt om de beste en meest duurzame producten voor bergliefhebbers te maken.

Het merk heeft in de loop der jaren talloze innovaties bedacht die een revolutie teweeg hebben gebracht in de rugzakmarkt. Voor de eerste beklimming van Nanga Parbat in 1953, koos Herman Buhl voor de deuter Tauern, een rugzak die in 1930 was ontwikkeld. In 1984 zagen we zonder twijfel de grootste revolutie: de Aircomfort. Het eerste rugsysteem met een mesh rugpand, wat ervoor zorgde dat de concurrenten van deuter begonnen te zweten. Waarom? Omdat het bergbeklimmers datzelfde ongemak bespaarde.

De lijst met ontwikkelingen en innovaties is eindeloos, iets waar deuter met trots op kan terugkijken. Maar, zoals deuter CEO Robert Schieferle uitlegt: 'Vandaag de dag gaat het niet om het opsommen van al onze prestaties. Het gaat om het vieren van onze gezamenlijke passie met onze winkeliers en klanten'.

De deuter collectie

Of het nu een wandeling, dagtocht, fietsavontuur of een meerdaagse tocht is, deuter heeft voor elke activiteit een passende rugzak! Daarnaast heeft deuter ook slaapzakken, accessoires en kinderrugzakken. Het assortiment is in allerlei soorten, materialen en kleuren verkrijgbaar.

Wandel collectie Ga jij graag naar buiten voor een ontspannen wandeling, maar weet je vaak niet waar je je spullen moet laten? deuter heeft de oplossing: de Futura serie! Deze rugzakken zijn comfortabel, bieden een ongeëvenaarde ventilatie en bovenop dat alles zijn ze ook nog eens gemaakt van gerecyclede materialen! Ook het rugsysteem van de Futura heeft een update gekregen. Het Aircomfort draagsysteem is voorzien van mesh in een nieuwe stijl, wat zorgt voor maximale ventilatie. Het resultaat is 25% minder transpiratie, wat weer zorgt voor een betere performance! Hierdoor is de rugzak met inhoud comfortabel te dragen.

Trekking collectie

Ga je binnenkort op een lange afstandswandeling of trektocht en wil je jezelf uitdagen? Hecht je veel waarde aan een licht gewicht en optimaal draagcomfort? Kies dan een trekking rugzak uit de Aircontact serie! Overal ter wereld heeft de deuter Aircontact zich al bewezen tijdens meerdaagse trektochten. En nu is deze onverwoestbare trekkingrugzak nóg lichter, zonder iets in te leveren op het buitengewone draagcomfort.

Kinderdragers en kids rugzakken

Samen met het hele gezin op pad, waarbij ook de allerkleinsten mee kunnen, hoe leuk is dat? Een kinderwagen is in de meeste gevallen niet handig, maar gelukkig heeft deuter daar wat op bedacht: de Kid Comfort kinderdragers. Dankzij het innovatieve rugsysteem wordt de lading perfect verdeeld en de kinderdrager zit stevig en comfortabel op de rug, terwijl deze ook nog eens goed geventileerd wordt. Het kind zelf zit supercomfortabel in de drager. Het is ook niet voor niks dat de Kid Comfort van deuter het TÜV GS veiligheidskeurmerk heeft!

Zijn je kinderen iets groter? Kies dan voor deuter kinderrugzakken: onmisbaar tijdens een groot avontuur! De deuter kinderrugzakken zijn speciaal afgestemd op de anatomie van een kind. deuter heeft een groot assortiment kinderrugzakken: stoer, lief, mooi, verkrijgbaar in vrolijke kleuren én van alle gemakken voorzien. De rugzakken hebben makkelijke clips en kindervriendelijke trekkoorden, waardoor ze makkelijk zelf hun tas kunnen openen.


Dames modellen

Naast de EL (Extra Long) bestaat ook de SL-collectie binnen deuter, speciaal ontwikkeld voor de vrouwen-anatomie. Gemiddeld hebben vrouwen een niet zo lange rug als mannen. Het draagsysteem van de SL-modellen is daarom iets korter gemaakt dan bij de deuter standaardrugzakken. Ook zijn de heupvinnen ergonomisch gesneden en kan het rugpand snel en eenvoudig aan de lengte van de rug worden aangepast met behulp van het Vari Flex systeem.

De deuter Promise

Het beschermen van het milieu en duurzaamheid staan centraal in de filosofie van deuter. De 'deuter Promise' gaat over het waarborgen van de verantwoordelijkheid vanaf het begin van de levenscyclus van een product. Van het gebruik van gerecyclede en duurzame materialen tot het vervaardigen van hoogwaardige producten die duurzaam zijn en het aanbieden van een levenslange, wereldwijde reparatieservice.
Om deze belofte aan klanten, werknemers en de planeet na te komen, handhaaft deuter de strengste normen voor milieubescherming, arbeidsveiligheid en consumentenbescherming. Sinds 2008 gebruikt deuter het bluesign® systeem om de hele productiecyclus hulpbronnenefficiënter en ecologischer te maken. Dankzij de implementatie van eerlijke werk- en productieomstandigheden heeft deuter in 2021 voor de negende keer op rij de felbegeerde Leader Status van de Fair Wear Foundation behaald. Daarnaast behaalde het merk in 2021 de Grüner Knopf certificering, het eerste door de staat gerunde keurmerk ter wereld dat nalevingsvormen vaststelt voor duurzaam geproduceerd textiel. Alle rugzakken en slaapzakken van deuter zijn sinds 2020 PFC vrij, om zo het milieu en de gezondheid te helpen beschermen. Ook is het Duitse merk actief betrokken bij verschillende organisaties. Zo is deuter medeoprichter van de European Outdoor Conservation Association (EOCA), een groep Europese bedrijven in de outdoorbranche die rechtstreeks natuurbeschermingsprojecten over de hele wereld financiert. Ook de bijdrage van deuter aan '1% for the planet' helpt bij het financieren van milieuprojecten over de hele wereld. En om de eigen klimaatdoelen te halen, werkt het merk ook nog eens nauw samen met de experts van ClimatePartner.


Kortom, met een rugzak van deuter ga je comfortabel en met een goed gevoel op pad!